(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
Mazkur maqolada soliq xavfsizligining nazariy asoslari, uning iqtisodiy va moliyaviy xavfsizlik tizimidagi o‘rni hamda zamonaviy sharoitdagi ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot davomida soliq xavfsizligining shakllanish omillari, uning institutsional va funksional xususiyatlari tahlil qilindi. Shuningdek, soliq siyosati va soliq yuklamasining iqtisodiy rivojlanishga ta’siri o‘rganilib, soliq xavfsizligini ta’minlash mexanizmlari asoslab berildi. Natijada soliq tizimini takomillashtirish, soliq ma’murchiligini rivojlantirish va soliq yuklamasini optimallashtirishga qaratilgan ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqildi.