(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
Ushbu maqolada sabzavot-poliz mahsulotlarini qayta ishlash va ularning eksport jarayonlarini samarali boshqarishda axborot-tahlil ta’minotini takomillashtirish masalalari o‘rganilgan. Jahon bozorida raqobatning kuchayishi va eksport faoliyatiga qo‘yilayotgan talablarning ortib borishi sharoitida korxonalarda zamonaviy axborot tizimlari va tahliliy usullarni joriy etishning ahamiyati asoslab berilgan. Tadqiqot davomida qayta ishlash korxonalarida mavjud axborot-tahlil tizimining holati tahlil qilinib, uning kamchiliklari aniqlangan. Maqolada boshqaruv qarorlarini qabul qilishda tezkor, aniq va ishonchli ma’lumotlar bazasini shakllantirish, raqamli texnologiyalardan foydalanish, jumladan, integratsiyalashgan axborot tizimlarini joriy etish orqali eksport samaradorligini oshirish yo‘nalishlari ishlab chiqilgan. Shuningdek, mahsulotlarni qayta ishlash zanjirida xarajatlarni optimallashtirish va raqobatbardoshlikni oshirishga qaratilgan tahliliy yondashuvlar taklif etilgan. Tadqiqot natijalari sabzavot-poliz mahsulotlarini qayta ishlash va eksport qilish faoliyatini boshqarishda axborot-tahlil ta’minotini takomillashtirish orqali korxonalarning iqtisodiy samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.