(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
Mazkur maqolada aholini qishloq xo‘jaligi mahsulotlari bilan barqaror ta’minlashda agro oziq-ovqat bozorining o‘rni va ahamiyati tadqiq etilgan. Oziq-ovqat bozori infratuzilmasining tarkibiy elementlari, ulgurji savdo tizimi, logistika markazlari, axborot-maslahat xizmatlari hamda marketing yondashuvlarning samaradorligi tahlil qilingan. Shuningdek, talabni prognozlash bosqichlari, davlatning tartibga soluvchi roli va mahsulotlar raqobatbardoshligini oshirish mexanizmlari asoslab berilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, oziq-ovqat bozori infratuzilmasini modernizatsiya qilish va logistik tizimlarni rivojlantirish aholi farovonligini oshirish hamda oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlashning muhim sharti hisoblanadi.