(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
Mazkur maqolada sug‘urta kompaniyalarining moliyaviy xavfsizligi darajasini baholashning nazariy va amaliy jihatlari tadqiq etilgan. Tadqiqot jarayonida sug‘urta tashkilotlarining moliyaviy xavfsizlik darajasi aktivlar, majburiyatlar, sugʻurta rezervlari va daromadlilik koʻrsatkichlarini dinamikada tahlil qilish orqali tahlil qilingan. Shuningdek, moliyaviy xavfsizlikni baholashning zamonaviy usullari va yondashuvlari ko‘rib chiqilib, ularning amaliy qo‘llanish imkoniyatlari asoslab berilgan. Maqola doirasida sug‘urta kompaniyalarining moliyaviy xavfsizligini oshirishga qaratilgan ilmiy taklif va amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.