(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
Mazkur tadqiqotda mintaqa iqtisodiyotini rivojlantirishda hududiy brending mexanizmlarining samaradorligini baholash masalasi koʻrib chiqildi. Xorijiy mamlakatlarning hududiy brending amaliyoti qiyosiy tahlil qilindi va Oʻzbekiston mintaqalari uchun moslashtirilgan koʻp mezonli baholash matritsasi ishlab chiqildi. Barselona, Dubay, Singapur va Bilbao tajribalari asosida muvaffaqiyatli brending strategiyalarining hal qiluvchi omillari aniqlandi. Oʻzbekiston mintaqalarida hududiy brendingning hozirgi holati tahlil etildi hamda investitsiya jalb etish, turizm va raqamli marketing koʻrsatkichlari boʻyicha mintaqaviy tafovutlar baholandi. Tadqiqot natijalari asosida mintaqaviy brending samaradorligini oshirishga yoʻnaltirilgan ilmiy xulosalar va amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.