(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
Ushbu maqolada kimyo sanoati korxonalarida iqtisodiy resurslardan samarali foydalanishning makroiqtisodiy jihatlari hamda rivojlanish tendensiyalari kompleks tahlil qilingan. Tadqiqot davomida jahon kimyo sanoati rivojlanish dinamikasi, global struktura va yetakchi davlatlar tajribasi o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, kimyo sanoati yuqori qo‘shilgan qiymat yaratuvchi va multiplikativ ta’sirga ega strategik tarmoq hisoblanadi. Resurslardan samarali foydalanish darajasi tarmoqning raqobatbardoshligi, energiya samaradorligi va innovatsion rivojlanishi bilan bevosita bog‘liq. Shuningdek, raqamlashtirish, “yashil iqtisodiyot” tamoyillari hamda texnologik modernizatsiya jarayonlari samaradorlikni oshirishning muhim omillari sifatida aniqlangan. Maqolada resurs tejamkor texnologiyalarni joriy etish va iqtisodiy resurslardan foydalanishni integratsiyalashgan yondashuv asosida boshqarish bo‘yicha ilmiy xulosalar ishlab chiqilgan.