(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
maqolada mintaqada sanoat ishlab chiqarishi rivojlanishini tartibga solishning ilmiy-nazariy jihatlari tadqiq etilgan. O‘zbekistonda sanoat ishlab chiqarish hajmi, ishlab chiqaruvchi sanoatning texnologik tarkibi, hududlar kesimida sanoat konsentratsiyasi, ayrim sanoat mahsulotlari dinamikasi tahlil qilingan va tahlillar natijasida tegishli xulosalar shakllantirilgan. Shuningdek, mamlakatimiz hududlarida sanoat ishlab chiqarishni tartibga solishga qaratilgan ilmiy taklif va amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.