(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
Mazkur maqolada raqobat sharoitida sanoat korxonalari iqtisodiy xavfsizligini ta’minlashda marketing vositalaridan samarali foydalanish yo‘llari ilmiy asosda yoritilgan. Tadqiqotda axborot-tahliliy faoliyat, marketing va raqobat razvedkasi o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik tahlil qilinib, ularning natijadorligini baholash usullari (miqdoriy, sifat va ehtimoliy yondashuvlar) ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, raqobat razvedkasi asosida makro va mikro muhitni tahlil qilish, bozor segmentatsiyasi, narx va tovar siyosatini shakllantirish kabi marketing vositalarining ahamiyati ochib berilgan. Tadqiqot natijasida korxona iqtisodiy xavfsizligini oshirishga xizmat qiluvchi integrallashgan model taklif etilib, uning amaliy samaradorligi asoslab berilgan.