(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
Mazkur maqolada tijorat banklari faoliyatida raqamli transformatsiya jarayonlarining ahamiyati, uning asosiy yo‘nalishlari va bank tizimiga ko‘rsatayotgan ta’siri tahlil qilingan. Tadqiqotda raqamli texnologiyalar, jumladan, sun’iy intellekt, Big Data, mobil va internet banking tizimlarining bank operatsiyalarini avtomatlashtirish, xizmatlar sifatini oshirish hamda operatsion samaradorlikni ta’minlashdagi o‘rni yoritilgan. Maqolada O‘zbekiston tijorat banklari misolida raqamli transformatsiya jarayonlarining hozirgi holati va rivojlanish tendensiyalari ko‘rib chiqilib, bank tizimining barqarorligini ta’minlash hamda raqobatbardoshligini oshirish bo‘yicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.