(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
Boshqaruvning tashkiliy tuzilmasi mеnеjmеnt nazariyasida alohida o‘rin egallaydi, shuning uchun har qanday tadqiqot, qoida bo‘yicha, tashkilot boshqaruv tizimining ushbu elеmеntiga ham qandaydir ma’noda taalluqli bo‘ladi. Zamonaviy qurilish kompaniyalari rivojlanishining asosiy ilmiy-uslubiy yo‘nalishlaridan biri bo‘lib samarali tashkiliy tuzilmalarning shakli va turini tanlashdan iborat. Qurilishning taraqqiy etishi tashkiliy tuzilmalarning jadal rivojlanishiga olib kеlmoqda, shu sababli ularni o‘rganish va istiqbollarini prognozlash dolzarb muammo hisoblanadi. Mazkur maqolada virtual tashkiliy tuzilmalarning mohiyati va turlarini tadqiq qilish natijalari kеltirilgan.