(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
Ushbu maqola zamonaviy iqtisodiy sharoitda bank tizimining tadbirkorlik faoliyatini rivojlantirishdagi strategik rolini ilmiy jihatdan tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda O‘zbekiston bank tizimining so‘nggi yillardagi transformatsiya jarayonlari, raqamli innovatsiyalar va moliyaviy vositachilik mexanizmlari keng ko‘lamda o‘rganilgan. Maqolada bank kreditlash tizimining tadbirkorlik subyektlari — xususan, kichik va o‘rta biznes — faoliyatiga ta'siri qiyosiy tahlil usulida ko‘rib chiqilgan. Bundan tashqari, davlat va xususiy banklarning raqobatdosh muhitdagi o‘rni, moliyalashtirish sifatini yaxshilash yo‘llari, shuningdek, sun'iy intellekt va fintech texnologiyalarining bank xizmatlariga integratsiyasi masalalari ham tadqiq etilgan. Xalqaro tajriba va milliy amaliyotni qiyosiy o‘rganish asosida bank tizimini tadbirkorlik ehtiyojlariga yanada moslashuvchan qilish borasida amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.