(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
Qurilish sanoati korxonalari raqobatbardoshligini oshirishning muhim shartlaridan biri bo‘lib boshqaruv tizimidagi tashkiliy munosabatlarni rivojlantirish hisoblanadi. O‘z navbatida tashkiliy munosabatlar tanlangan menejment modeliga mos kelishi lozim. Yangicha menejment modelining zamonaviylashuvi munosabatlarni vujudga keltiradi. Demak, qurilish tashkilotlaridagi islohotlar boshqaruv tizimdagi muammolarni bartaraf qilishni talab qiladi. Maqolada ichki tashkiliy munosabatlarni boshqaruv modeliga moslashtirish yo‘llari ochib berilgan.