(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
Maqolada zamonaviy iqtisodiyotda tadbirkorlik tuzilmalarining muhiti, uning mohiyati va tarkibiy elementlari ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Tadbirkorlik tuzilmalarining milliy iqtisodiyotdagi o‘rni, ularning iqtisodiy o‘sishni ta’minlash, yangi ish o‘rinlarini yaratish va raqobatbardoshlikni oshirishdagi ahamiyati asoslab berilgan. Shuningdek, tadbirkorlik muhitiga ta’sir etuvchi ichki va tashqi omillar tizimli yondashuv asosida tahlil qilingan. Maqolada tadbirkorlik tuzilmalarining institutsional muhit bilan o‘zaro bog‘liqligi, ularning funksiyalari va iqtisodiy tizimdagi roli ilmiy-nazariy jihatdan yoritilgan. Tadqiqot natijalari tadbirkorlik tuzilmalarining rivojlanish strategiyasini ishlab chiqishda tashkiliy muhit omillarini hisobga olish muhim ekanligini ko‘rsatadi.