(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
Mazkur maqolada iqtisodiyotga to‘g‘ridan-to‘g‘ri xorijiy investitsiyalarni jalb qilishning shakllari va usullari ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Xorijiy investitsiyalarni jalb qilishning nazariy asoslari, rivojlangan va rivojlanayotgan mamlakatlar tajribasi hamda investitsiya muhitini yaxshilashning asosiy omillari o‘rganilgan. Shuningdek, investitsiyalarni jalb qilishda qo‘shma korxonalar, maxsus iqtisodiy zonalar, davlat-xususiy sheriklik mexanizmlari hamda innovatsion infratuzilmaning ahamiyati tahlil qilingan. Tadqiqot natijasida to‘g‘ridan-to‘g‘ri xorijiy investitsiyalarni jalb qilish samaradorligini oshirishga qaratilgan ilmiy xulosalar va amaliy takliflar ishlab chiqilgan.