(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
Maqolada mintaqaviy investitsiya siyosatini innovatsion rivojlanish bilan uygʻunlashtirish masalasi tahlil qilindi. Tadqiqotda mintaqaviy innovatsion tizimlar, uch spiral modeli va smart ixtisoslashtirish konsepsiyalari nazariy asos sifatida qoʻllanildi. Oʻzbekiston misolida investitsiya muhitining innovatsion salohiyatga taʼsiri statistik va qiyosiy maʼlumotlar asosida oʻrganildi. Mintaqalar kesimida investitsiya oqimlari, innovatsion infratuzilma va iqtisodiy natijalar oʻrtasidagi bogʻliqlik baholandi. Tahlil natijasida investitsiya siyosatini innovatsion rivojlanish bilan integratsiyalash zarurati asoslandi. Muallif tomonidan investitsiya muhiti, uygʻunlashtirish mexanizmlari va innovatsion natijalarni bogʻlovchi strategik model ishlab chiqildi. Model klaster siyosati, davlat-xususiy sheriklik, raqamli transformatsiya va monitoring tizimlari orqali mintaqaviy innovatsion rivojlanishni kuchaytirish imkoniyatlarini koʻrsatdi.