(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
Maqolada aholining ehtiyojmand qatlamlarini moliyaviy qo‘llab-quvvatlash sohasidagi amaldagi mexanizmlar ilmiy jihatdan tahlil etilgan. Tadqiqotda nafaqa, subsidiya, grantlar, ijtimoiy nafaqalar va boshqa moliyaviy yordam turlarining mazmun-mohiyati hamda ularning aholi turmush darajasiga ta’siri o‘rganilgan. Shuningdek, moliyaviy qo‘llab-quvvatlash vositalari orqali kambag‘allikni qisqartirish, ijtimoiy adolatni ta’minlash va aholining iqtisodiy faolligini oshirishda davlat siyosatining samaradorligi baholangan.