(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
Maqolada oliy ta’lim muassasalarida moliyaviy nazorat tizimini takomillashtirishda ichki audit va komplaens xizmatining o‘zaro muvofiqligini ta’minlash masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda ichki audit va komplaens-funksiyalari o‘rtasidagi vazifalar taqsimoti, mustaqillik va hamkorlik tamoyillari, shuningdek, komplaens-risklarni aniqlash, baholash va pasaytirish mexanizmlari yoritiladi. Muallif oliy ta’lim muassasalarida moliyaviy nazorat samaradorligini oshirish uchun ichki audit va komplaens xizmatlari o‘rtasidagi integratsiyalashgan modelni taklif qiladi. Mazkur yondashuv nazariy asos, amaliy mexanizm va baholash indikatorlarini o‘z ichiga olgan bo‘lib, ta’lim muassasalari rahbariyati uchun strategik qarorlar qabul qilishda, risklarni boshqarishda va moliyaviy barqarorlikni ta’minlashda qo‘l kelishi mumkin.