(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
Mazkur maqolada mintaqada kambag‘allikni qisqartirishning nazariy-uslubiy asoslari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Kambag‘allik tushunchasining iqtisodiy mazmuni, uning shakllanish omillari va mintaqaviy xususiyatlari yoritiladi. Shuningdek, kambag‘allikni kamaytirishga qaratilgan asosiy nazariy yondashuvlar, ijtimoiy-iqtisodiy mexanizmlar hamda ularni mintaqaviy rivojlanish siyosatida qo‘llash imkoniyatlari asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari mintaqaviy ijtimoiy siyosatni takomillashtirishda muhim ahamiyat kasb etadi.