(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
mazkur maqolada sug‘urta xizmatlarini ko‘rsatuvchi sub’ektlarda xarajatlar samaradorligi ko‘rsatkichlarini ichki nazorat tizimida aniqlash va baholashning nazariy-metodologik asoslari tadqiq etilgan. Tadqiqot jarayonida xarajatlar samaradorligini baholashga to‘sqinlik qilayotgan asosiy muammolar, jumladan, real vaqtda monitoringning yo‘qligi, birlashtirilgan ko‘rsatkichlar tizimining mavjud emasligi, baholash uslubiyatining ishlab chiqilmaganligi va avtomatlashtirish darajasining pastligi tahlil qilingan.