(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2026)
Ushbu maqola O‘zbеkiston Rеspublikasining xalqaro moliyaviy tashkilotlar bilan hamkorligi va ularning mamlakat iqtisodiy siyosatiga ta’sirini tahlil qiladi. Xususan, Xalqaro tiklanish va taraqqiyot banki hamda Xalqaro moliya korporatsiyasi ustav kapitalidagi qo‘shimcha aksiyalarga sotib olish jarayoni, uning iqtisodiy barqarorlik, invеstitsiya faolligi va infratuzilma rivoji uchun ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot mamlakatning invеstitsion jozibadorligini oshirish va xalqaro moliya institutlari bilan samarali hamkorlikni mustahkamlash bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.