(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Mazkur maqolada sug‘urta tizimida shaxsiy sug‘urtaning tutgan o‘rni va ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Xususan, shaxsiy sug‘urtaning aholining hayoti, sog‘lig‘i va mehnatga layoqatini moliyaviy himoyalashdagi roli, uning ijtimoiy barqarorlikni ta’minlashdagi o‘rni hamda iqtisodiy xavflarni kamaytirish mexanizmlari yoritib beriladi. Tadqiqot davomida shaxsiy sug‘urtaning sug‘urta bozoridagi ulushi, rivojlanish tendensiyalari va unga ta’sir etuvchi asosiy omillar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, shaxsiy sug‘urtaning jamg‘arish va investitsion funksiyalari, aholining sug‘urta madaniyatini shakllantirishdagi ahamiyati hamda milliy sug‘urta tizimini rivojlantirishdagi strategik roli asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari shaxsiy sug‘urtani takomillashtirish bo‘yicha ilmiy xulosalar va amaliy tavsiyalar ishlab chiqishda muhim ahamiyat kasb etadi.