(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Mazkur maqolada kichik biznes sub’ektlarining eksport salohiyatini oshirishning ilmiy-nazariy asoslari tadqiq etilgan. Tadqiqotda eksport salohiyati tushunchasining mohiyati, uni baholash metodikasi, ta’sir etuvchi omillar hamda rivojlangan davlatlar tajribasi tahlil qilingan. Maqolada O‘zbekiston Respublikasida kichik biznesning eksportdagi ulushi, dinamikasi va mintaqaviy taqsimlanishi statistik ma’lumotlar asosida o‘rganilgan. Tadqiqot natijalarida kichik biznes eksport salohiyatini oshirishning tashkiliy-iqtisodiy mexanizmini takomillashtirish bo‘yicha ilmiy asoslangan takliflar ishlab chiqilgan. Kichik biznes sub’ektlarining eksport salohiyatini oshirishda innovatsion faoliyatni rivojlantirish, davlat qo‘llab-quvvatlash tizimini takomillashtirish va raqamlashtirish jarayonlarini jadallashtirish zarurligi asoslab berilgan.