(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Ushbu maqola davlat-xususiy sheriklikning institutsional va moliyaviy mexanizmlarini infratuzilmani modernizatsiya qilish hamda iqtisodiy o‘sishni jadallashtirishning muhim omili sifatida tahlil qiladi. Tadqiqot 2024-yil ma’lumotlari asosida hududlar kesimidagi sheriklik loyihalari, ularning byudjet barqarorligiga, investitsion faoliyatga va boshqaruv samaradorligiga ta’sirini baholaydi. Xalqaro tajriba asosida huquqiy muhitni takomillashtirish, investor ishonchini kuchaytirish, risklarni adolatli taqsimlash va sheriklik modelining uzoq muddatli natijadorligini oshirish bo‘yicha amaliy takliflar ishlab chiqilgan.