(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Ushbu maqolada yashil iqtisodiyot sharoitida biznes subyektlari uchun moliyalashtirish mexanizmlarining institutsional, moliyaviy va bozor jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda rivojlangan mamlakatlar tajribasi asosida moliyalashtirish instrumentlari, kapital bozori vositalari va xalqaro moliya institutlari bilan hamkorlikning ahamiyati asoslab beriladi. O‘zbekiston uchun integratsiyalashgan moliyalashtirish tizimini shakllantirish va yashil investitsiyalarni kengaytirish bo‘yicha ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan.