(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonning shimoliy hududlari, xususan Qoraqalpog‘iston Respublikasi va Xorazm viloyati oziq-ovqat sanoatining o‘ziga xos xususiyatlari о‘rganilib, ularning rivojlanishiga ta’sir qiluvshi omillar ochib berilgan. Tarmoq rivojiga salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin bo‘lgan tashqi omillar hamda oziq-ovqat sanoati samaradorligiga ta’sir etuvchi ichki omillar batafsil ochib berilgan. Shuningdek, mamlakat shimoliy hududlarida oziq-ovqat sanoatini yanada rivojlantirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.