(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
maqolada uzum yetishtirish va uni eksportining jozibadorligini oshirishning ilmiy-nazariy jihatlarni tadqiq qilingan. Shuningdek, uzum eksportini jozibadorligini oshirishda yashil marketing va innovatsion usullarni tadbiq etish yoʼllari va oʼrni ochib berilgan. Tadqiqotda 28 ta manfaatdor tomon bilan intervyu o‘tkazish orqali maydonda malumotlarning validatsiyasi paytida, tadqiqotchilar boshqa ekologik ko‘rsatkichlarni aniqlab, bu o‘zgaruvchilar regressiya senariysida sinovga kiritilgan. Ko‘p o‘zgaruvchili chiziqli regressiya modelidan foydalanilgan holda eksport jozibadorligini aniqlovchi deskriptiv statistikasi tuzilgan.