(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Maqolada tijorat banklarida aholiga ko‘rsatilayotgan kassa xizmatlari tizimi, uning hozirgi holati va samaradorligini oshirish masalalari tahlil qilinadi. Bank kassa xizmatlarining ahamiyati, naqd pul tushumlari va chiqimlari dinamikasi, shuningdek, so‘nggi yillarda raqamli texnologiyalar va elektron to‘lov tizimlarining kassa xizmatlariga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, naqd pul aylanmasining kengayishi va xizmatlar sohasining faollashuvi bank tizimining likvidligini mustahkamlash, mijozlarga xizmat sifatini oshirish va pul muomalasini nazorat qilish imkonini beradi.