(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Ushbu maqolada tijorat banklarining moliyaviy xizmatlarini rivojlantirishda omonatlar va depozit siyosatining o‘rni hamda samaradorlik ko‘rsatkichlari tahlil qilingan. Maqolada banklarning resurs bazasini kengaytirish, depozit portfelini diversifikatsiya qilish, foiz siyosatini takomillashtirish va mijozlar ishonchini mustahkamlash yo‘llari ilmiy-amaliy jihatdan yoritiladi. Shuningdek, depozitlarning bank likvidligi, rentabelligi va barqaror rivojlanishiga ta’siri statistik ma’lumotlar asosida tahlil qilingan.