(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Ushbu ilmiy maqola global iqtisodiyotning rivojlanishida xalqaro moliya bozorining tutgan o‘rni va ahamiyatini tahlil qiladi. Maqolada xalqaro moliya tizimining iqtisodiy integratsiya, kapital oqimlari va valyuta kurslari kabi asosiy elementlarining global iqtisodiyotga ta’siri o‘rganilgan. Tadqiqotda xalqaro moliya bozorlarining samarali ishlashi global iqtisodiy o‘sishga, investitsiyalarning barqarorligini ta’minlash va iqtisodiy notekislikni kamaytirishda qanday rol o‘ynashi ko‘rsatilgan. Biroq, bu tizimlarning noaniqligi va muammolari ham alohida e’tibor qaratilmoqda. Maqolada xalqaro moliya bozorlarining barqarorligini ta’minlash, davlatlararo hamkorlikni kuchaytirish va global iqtisodiy inqirozlarni oldini olish zarurligi haqida xulosa qilingan.