(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Ushbu tadqiqotda xalqaro savdo va iqtisodiy integratsiyaning rivojlanishga ta’siri o‘rganilgan. Tadqiqotda iqtisodiy integratsiyaning samarali amalga oshirilishi va xalqaro savdo aloqalarining davlatning iqtisodiy o‘sishi, raqobatbardoshligi va ijtimoiy barqarorligiga ta’siri tahlil qilinadi. Xalqaro savdo orqali mamlakatlar o‘rtasida yangi bozorlar ochiladi, investitsiyalar jalb qilinadi va ishlab chiqarish samaradorligi oshadi. Shuningdek, iqtisodiy integratsiya mamlakatlarni global iqtisodiy tizimga integratsiya qilish imkonini yaratadi. Tadqiqotda O‘zbekistonning xalqaro savdo va iqtisodiy integratsiyadagi o‘rni, bu jarayonlarning ijtimoiy va iqtisodiy rivojlanishga bo‘lgan ta’siri ko‘rsatilgan.