(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Ushbu maqolada tannarx tushunchasining iqtisodiy mazmuni ochib berilgan va uni pasaytirish masalalari yoritilgan. Tannarx tushunchasiga iqtisodchi olimlar va soha mutaxassislarining ta’rif va fikr-mulohazalari o‘rganilgan hamda mualliflik yondashuvi shakllantirilgan. Mahsulot tannarxini pasaytirish imkoniyatlari ko‘rsatib berilgan, xulosa shakllantirilgan va tavsiyalar ishlab chiqilgan.