(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Mazkur maqolada yashirin iqtisodiyotni qisqartirish jarayonida fiskal boshqaruv vositalarining ahamiyati va ularning makroiqtisodiy barqarorlikka ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotda soliq ma’muriyatchiligini modernizatsiya qilish, fiskal jarayonlarda raqamlashtirish, byudjet shaffofligini oshirish va institutsional islohotlarni amalga oshirish omillari alohida ko‘rib chiqilgan. Xalqaro tajriba va nazariy yondashuvlar asosida fiskal boshqaruv mexanizmlarining samaradorligi nafaqat soliq bazasini kengaytirishi, balki davlat moliyaviy barqarorligini ta’minlash, ijtimoiy adolatni mustahkamlash va investitsion muhitni yaxshilashda ham strategik rol o‘ynashi ilmiy asoslab beriladi.