(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Mazkur maqolada davlat budjeti daromadlari tarkibida soliqlarning mohiyati, soliq mexanizmining hozirgi sharoitdagi ta'siri, hozirgi vaziyat tahlili, soliqlar orqali tartibga solishning iqtisodiy jarayonlarga ta'sir etish omillar tahlili keltirilgan. Shuningdek, davlat byudjeti daromadlarida soliqlar rolini oshirish boʻyicha xulosa va takliflar berilgan.