(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Maqolada xalqaro va milliy tajriba asosida aksiyalar muomalasini rivojlantirishning zamonaviy yo‘nalishlari va asosiy omillari tahlil qilinadi. Rivojlangan davlatlar misolida bozor infratuzilmasi, huquqiy asoslar, institutsional islohotlar, texnologik innovatsiyalar va axborot ochiqligining roli ochib beriladi. Shuningdek, O‘zbekiston fond bozorining so‘nggi rivojlanish tendensiyalari, chakana investorlar faolligi, FinTech texnologiyalari va “xalqchil IPO” dasturining ta’siri o‘rganilib, bozor ishonchi, likvidligi va shaffofligini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqiladi.