(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Mazkur maqolada islom sugʻurtasi yoki takofulni aniqlash boʻyicha mavjud boʻlgan yondashuvlar turli omillar nuqtai nazaridan tahlil qilingan. Koʻpgina nazariy va ilmiy manbalarni tahlil qilish asosida an'anaviy tijorat sugʻurtasi va tafakul sugʻurtasining tamoyillari, qoidalari va oʻziga xos xususiyatlari koʻrib chiqilgan. Maqolada tahlil qilingan funksiyalar, tamoyillar va qoidalar asosida takofulning iqtisodiy mohiyati, mazmuni ochib berilgan va ularni zamonaviy sharoitalarda amalga oshirish mexanizmlari koʻrsatilgan. Takoful sugʻurasining vujudga kelish bosqichlari, xizmatlarni koʻrsatish usullari va ularning ixtisoslashuvi, iste'molchilari, tashkiliy modellari, ularning oʻziga xos asosiy xususiyatlari tahilil qilingan.