(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Mazkur maqolada hududiy soliq salohiyatining mohiyati, baholash usullari va ularning O‘zbekiston sharoitida qo‘llanish imkoniyatlari yoritilgan. Maqolada hududiy soliq salohiyatini baholashda iqtisodiy rivojlanish darajasi, soliq yukining o‘zgarishi, fiskal siyosat mexanizmlari va soliq organlarining samaradorligi alohida e’tiborga olingan. Shu asosda, mahalliy byudjetlarning barqarorligi va hududlararo moliyaviy tenglikni ta’minlashda soliq salohiyatini chuqur tahlil qilish va uni boshqarish mexanizmlarini takomillashtirish zarurligi asoslab berilgan.