(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Mazkur maqolada turizm sohasidagi xizmatlarning o‘ziga xos xususiyatlari va O‘zbekiston Respublikasida turizm sohasini rivojlantirishga qaratilgan davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishlari yoritilgan. Turizm faoliyatini tartibga soluvchi normativ-huquqiy hujjatlar va sohani rivojlantirish konsepsiyasini amalga oshirish bo‘yicha maqsadli ko‘rsatkichlar keltirilgan. Turistik xizmatlar sanoatini rivojlantirish bo‘yicha asosiy ko‘rsatkichlar tahlil qilingan, xulosa va tavsiyalar berilgan.