(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Mazkur maqolada taʼlim muassasalarida buxgalteriya hisobini yuritish tartibi asoslari tadqiq etilgan. Shuningdek, taʼlim muassasalarida buxgalteriya hisobini yuritish tartibi boʻyicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan. Maqolada ta’lim muassasalarida buxgalteriya hisobini yuritishning tashkiliy-huquqiy asoslari, hisob siyosati, moliyaviy intizom va hisobotlarning shakllantirilish tartibi tahlil qilinadi. Shuningdek, davlat budjeti hisobidan moliyalashtiriladigan ta’lim muassasalarida amaldagi normativ hujjatlar asosida buxgalteriya hujjatlari yuritish mexanizmlari ko‘rib chiqiladi. Moliya nazorati, ichki audit va hisobotlarning shaffofligini ta’minlashda buxgalteriya hisobining roli ochib beriladi. Amaliy tajribalar asosida ta’lim tashkilotlarida hisob yuritishdagi mavjud muammolar va ularni hal etish yo‘llari taklif etiladi.