(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Мақолада акциз ва билвосита солиқларнинг амалдаги ҳолатини ўз ичига олади, иқтисодиётга таъсир қилиш ва унинг даражасини аниқлашни таҳлил қилади. Унда акциз ва ҚҚС каби билвосита солиқларни бошқариш механизмлари, уларни йиғиш ва тақсимлашдаги муаммолар. Билвосита солиқларни тартибга солишнинг барқарорлиги, Европа ва Осиё давлатларининг солиқ сиёсати амалиёти ҳам ўрганилган. Акциз ва ҚҚС каби солиқларнинг истеъмол ресурсларига таъсири, давлат бюджети даромадларини кузатишдаги аҳамияти томонлари таҳлил қилинган.