(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Biznesda Big Data texnologiyalarini qo‘llashning samaradorligini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Big Data texnologiyalari katta hajmdagi ma’lumotlarni tezkor qayta ishlash, tahlil qilish va ulardan qaror qabul qilishda foydalanish imkoniyatini beradi. Maqolada ushbu texnologiyalarning xususiyatlari, amaliy qo‘llanilish sohalari va biznes jarayonlariga ta’siri o‘rganilgan. Shuningdek, Big Datadan foydalanish natijasida kompaniyalarning raqobatbardoshligini oshirish, mijozlar ehtiyojlarini aniqlash va biznes jarayonlarini optimallashtirishda erishilgan yutuqlar yoritilgan. Shuningdek, real hayotiy misollar va statistik ma’lumotlar orqali Big Data qo‘llashning samaradorligi aniq ifodalangan. Ushbu tadqiqot sohani rivojlantirish va yangi yondashuvlarni qo‘llash uchun muhim ahamiyatga ega.