(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Ushbu maqola ommaviy moliyalashtirish (crowdfunding) jarayoni va uning samaradorligi haqidagi ma'lumotlarni o'z ichiga oladi. Crowdfunding platformalari orqali moliyaviy mablag' yig'ish usullari, samarali kampaniya yuritish uchun zarur bo'lgan strategiyalar va omillar ko'rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada mazkur moliyaviy mexanizmning kichik biznes, ijodiy loyihalar va innovatsion g'oyalar uchun afzalliklari va qiyinchiliklari tahlil qilinadi. Turli yondashuvlar, muvaffaqiyatli misollar va statistik ma'lumotlar asosida crowdfunding yoritib beriladi. Mazkur maqola tadbirkorlar, ijodkorlar va sarmoyadorlar uchun foydali qo'llanma sifatida xizmat qiladi. Crowdfunding tushunchasini to'liq anglash va undan samarali foydalanish imkoniyatlari tahlil qilinadi.