(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Mahsulot taʼminot zanjiriga boʻlgan talabning oʻsishi va mijozlarning kutilmalarini oshib borishini hisobga olgan holda, kompaniyalar uchun oʻz omborlarini raqamlashtirish tobora muhim ahamiyat kasb etmoqda. Analog ombordan raqamli omborni boshqarishga oʻtish orqali kompaniyalar yanada samarali jarayonlardan, xarajatlarni kamaytirishdan va oʻz omborlarida shaffoflikni oshirishdan foyda oladilar. Ushbu maqolada biz raqamli omborni boshqarishning boshqa afzalliklarini va kompaniya sifatida oʻzgarishlarni qanday muvaffaqiyatli amalga oshirishir imkonini koʻrib chiqamiz. Bunda raqamlashtirish orqali samaradorlikka eʼtibor qaratilish hamda xalqaro tajriba asosida rivojlanish uchun imkoniyatlarni koʻrib chiqish birlamchi vazifa hisoblanadi.