(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Ushbu maqola O‘zbekistonda 2020–2024-yillarda kambag‘allikni qisqartirish va yangi ish o‘rinlarini yaratish jarayonida tijorat banklarining rolini o‘rganishga bag‘ishlangan. Kambag‘allikni kamaytirish va iqtisodiy rivojlanishni ta’minlash bo‘yicha davlat tomonidan amalga oshirilgan dasturlar va tijorat banklarining moliyaviy qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari batafsil tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari banklarning ijtimoiy-iqtisodiy islohotlardagi ahamiyatini va kelgusidagi imkoniyatlarini aniqlashga xizmat qiladi.