(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Ушбу мақола акциядорлик жамиятларида корпоратив молияни бошқаришни рақамлаштиришнинг аҳамиятига, имкониятларига ва муаммоларга бағишланган. Молиявий маълумотларни рақамлаштиришнинг асосий йўналишлари, рақамли платформаларнинг самарадорлиги ва молиявий қарорлар қабул қилишдаги ишончлилик асосида ривожланиш мумкинлиги кўрсатилган. Акциядорлик жамиятлари учун рақамлаштиришнинг стратегик аҳамияти, шунингдек, блокчейн, криптовалюта ва сунъий интеллект технологиялари ёрдамида корпоратив молияни бошқаришнинг янгиланган йўналишлари баён этилган. Бу мақола рақамлаштиришнинг келажаги, унинг корпоратив молияни янада самарали бошқаришга таъсири ҳақида муҳим хулосаларни ўз ичига олади.