(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Сўнгги йилларда Ўзбекистон Республикасида, жумладан Андижон вилоятида тадбиркорлик фаолияти билан шуғулланувчи хўжалик юритувчи субъектлар сони ортиб бормоқда ва улар фаолияти иқтисодиётнинг барча тармоқларида муҳим аҳамият касб этиб келмоқда. Ушбу мақолада тадбиркорлик субъектларининг бошқарув механизми самарадорлигини ошириш вилоятнинг асосий иқтисодий кўрсаткичларига қандан таъсир қилиши таҳлил қилинган. Шу билан бирга тадбиркорлик фаолиятини бошқарув самарадорлигини ошириш орқали сифатли, рақобатбардош ва хамёнбоп махсулот ишлаб чиқариш имконияти ҳам ортиб бориши, бу эса ўз навбатида аҳоли турмуш фаровонлигини ошишига хисса қўшиши очиб берилган.