(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Мазкур мақолада тижорат банкларида рискларни баҳолашда иқтисодий-математик усуллардан фойдаланишнинг аҳамияти таҳлил қилинган. Рискларни баҳолаш учун эконометрик моделлардан фойдаланиш амалиёти мисолида статистик кўрсаткичларни шакллантириш ва уларнинг прогнозлаштиришдаги ўрни кўрсатилган. Тадқиқот натижалари банклардаги молиявий барқарорликни таъминлашда самарали ёндашувларни жорий этишга хизмат қилади.