(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Mazkur maqolada to'qimachilik korxonalari bardoshligini ta'minlashda samarali strategik yondoshuvlarni tanlash usullarini joylashtirish. O’zbekiston Strategiyasi 2030 da asosiy yo'nalishlardan bir sifatda to'qimachilik ishlab chiqarishda eksport hajmini ishlab chiqarish, ilg'or texnologiyalardan foydalanish va ishlab chiqarish quvvatlarini modernizatsiya qilish belgilangan. Tо‘qimachilik korxonalarini rivojlanishini ta’minlashda yangi texnika va texnologiyani joriy etish asosiy omillardan biri hisoblanadi. Hozirgi kunda jahon bozoriga taklif etilayotgan tо‘qimachilik mashina va jihozlar g‘arbiy Yevropa jumladan Germaniya, Italiya, hamda Yaponiya va Xitoy mashinasozlik firmalariga tegishli bо‘lib, ular ish unumdorligi, xizmat etish muddati, mashinalarga xizmat kо‘rsatish va ularga qarash, ta’mirlashda mehnat sarfi darajasi bо‘yicha bir-biridan farqlanadi. Shu sababli alohida tо‘qimachilik korxonalarini о‘ziga xos va mos keladigan raqobatbardosh sifatli mahsulot ishlab chiqarish hamda korxonani rivojlanishini ta’minlovchi strategiyani tanlash hozirgi kun dolzarb masalalari hisoblanadi.