(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
O‘zbekiston soliq tizimida yirik soliq to‘lovchilarning faoliyatini soliq tizimi orqali tartiblash va muvofiqlashtirish muammolarini o‘rganish jarayonida dastlab ularning fiskal ahamiyati, aniqroq qilib aytganda mamlakat milliy iqtisodiyoti, qolaversa, byudjet tizimidagi roliga baho berishimiz lozim bo‘ladi. Bunda biz bir qator yondashuvlar asosida tahlillar amalga oshirilishini taqozo etmoqda. Ushbu maqolaning dolzarbligi Respublikamiz soliq tushumlarining yarmidan ko‘pini tashkil qilayotgan Yirik soliq to‘lovchilarning soliq ma’murchiligini yanada takomillashtirish orqali ularning soliq yig‘uvchanligini yanada oshirish zarurligini ko‘rsatmoqda. Soliq ma’murchiligi soliqlarning yig‘uvchanligini oshirish bilan bir qatorda soliq majburiyatlarini amalga oshirishning qulayligini amalga oshirishdan iborat bo‘lib qoladi.