(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Maqola korxonalar faoliyatini samarali boshqarishda buxgalteriya hisobi mahlumotlaridan foydalanish imkoniyatlari keng yoritib berish hamda uning o’ziga xos xususiyatlarini o’rganishga bag’ishlangan. Maqolada Iqtisodiy islohotlarining chuqurlashib borishi, O‘zbekiston Respublikasining jahon iqtisodiy tizimiga integratsiyalashuvi o‘z navbatida, mavjud qonunchilik asosini doimiy ravishda takomillashtirish, uni xalqaro me’yorlar va standratlarga moslashtirib borishni taqozo qilishi. Korxonalarni boshqarish, uning oldiga qo‘yilgan reja ko‘rsatkichlariga doir vazifalarni bajarish maqsadida xo‘jalik faoliyati ustidan kundalik kuzatib borish masalalariga e’tibor qaratilgan.