(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Ushbu maqolada oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlash darajasi, uning amalga oshirish va davlat tomonidan qo‘llab-quvvatlash dastaklari, oziq-ovqat xavfsizligi mamlakat barqarorligi va aholining hayot sifatini yaxshilashda asosiy omillar tahlil qilingan. Xalqaro tajribalar va zamonaviy strategiyalar asosida milliy oziq-ovqat xavfsizligi tizimining samaradorligini oshirishga qaratilgan taklif va tavsiyalar ham beriladi.